Peter Falke

“Wat een mooi plekje. Het wijnhuis straalt stijl en klasse uit. Je voelt hier de invloed van de Europese eigenaars, vooral van mevrouw Falke die een talent heeft voor interieur. Het wijnhuis is omringd door prachtige Bougainville en langs de wijngaarden groeien rozen en wilde lavendel. De perfecte plek om een lange dag af te sluiten met een lekker drankje en de avond in te luiden. De bekende Sundowner(s) zoals men dit in Zuid-Afrika noemt. Peter Falke is ook het enige wijnhuis dat open is tot 19.00 uur. De geweldige tuin is ingericht met uitnodigende grote zitzakken. Tijdens de privéproeverij vertelt Alexa Pretorius mij het verhaal achter Peter Falke en de wijnen. Ze trakteert mij op een goddelijke lunch bestaande uit een waanzinnig kaasplateau en verschillende overheerlijke salades. Zeker een aanrader om even langs te gaan!”

Het wijnhuis ligt in de uitlopers van de Helderberg bergen in het hart van Stellenbosch. De Falke familie doet al zaken in Zuid-Afrika sinds 1969. Peter Falke die wereldwijd bekend is wegens zijn Falke sokken is geboren in Duitsland. Zijn droom om naast de sokken een boerderij te beginnen kwam uit toen hij Groenvlei kocht in 1995. Zijn vrouw Danièle is Française en is interieurontwerper. Haar gevoel voor smaak en talent uit zich in de kleinste details in Groenvlei.

Het draait om de druif

Bij Peter Falke gaat het om het laten groeien van wijn in plaats van op het maken van wijn. De kwaliteit van de druiven zorgt voor de kwaliteit van een exclusieve wijn. Met de hand selecteren ze de druiven in de wijngaard. Eenmaal in de kelder laten ze het echte innerlijke karakter van de druiven vrij. Ze combineren traditionele en moderne technieken. De wijnen hebben zilveren en gouden medailles gewonnen.

“Laat je zorgen achter, stel je ziel open voor emoties.

Zie, hoor, raak aan, voel, proef.”

Op http://peterfalkewines.com vind je meer informatie over dit wijnhuis.

0