Over Wine Senzation

De naam Wine Senzation

Ik (Cynthia van de Spreng) heb al lang een passie voor wijnen. Elke wijn heeft zijn eigen smaak en geur, elk glas een andere belevenis en ervaring.  Met deze passie wilde en moest ik iets doen. Daarom ben ik in 2016 gestart met Wine Senzation.

De naam komt voort uit de sensatie die je kan krijgen bij het proeven van een glas overheerlijke wijn. Omdat ik alleen Zuid-Afrikaanse wijnen importeer, heb ik er spelenderwijs ZA van gemaakt “Zuid-Afrika”.

Mijn liefde voor Zuid-Afrika

20 jaar geleden ging ik voor het eerst naar Zuid-Afrika. Toen ben ik verliefd geworden op dit land. Die liefde is alleen maar gegroeid. Mijn man is in Zuid-Afrika geboren en mijn schoonfamilie woont er nog steeds.

Het is niet alleen een mooi land met hele vriendelijke mensen en een interessante geschiedenis. Het eten is er heerlijk en de wijnen hebben een hoge kwaliteit. Veel kenners noemen Zuid-Afrika  ‘het mooiste wijnland ter wereld’.

Het klimaat is uitermate geschikt voor de wijnbouw. De zomer is niet extreem warm. De winter is mild en bijna vorstvrij. Jaarlijks valt er voldoende neerslag. Het heeft naast Frankrijk het grootste marktaandeel in Nederland.

De wijnhuizen

Ik verkoop wijnen van Boutiek wijnhuizen die verspreid liggen in Kaapstad. Wat mij zo aanspreekt bij de Boetiek wijnhuizen is het persoonlijk contact met de mensen. Ze ontvangen je alsof je familie of een goede vriend bent. Daarnaast merk je ook echt dat ze veel aandacht besteden aan de wijnen, alles wordt met de hand gedaan. Die passie proef je.

De wijnen

Natuurlijk heb ik alle wijnen geproefd. De wijnen zijn stuk voor stuk bijzonder en vertellen een mooi verhaal. Ik koop de wijnen direct bij de wijnproducenten, zonder tussenhandel. Ik importeer ze en zorg dat ze rechtstreeks naar de wijnliefhebbers gaan.

Zeg nu zelf, wat is er nu mooier dan van je passie en hobby je beroep te mogen maken en deze passie te mogen delen!

Om mijn kennis van wijnen te vergroten en u uiteraard beter te kunnen adviseren, heb ik in 2016 de wijncursus WSET (Wine Spirit Education Trust) met een behaald examen afgerond.

0