Dunstone

“Nadat ik eerst de verkeerde entree ingereden was, werd ik met een golfkarretje naar de bistro gebracht. Het blijft leuk. Daar ontmoet ik Neil, de wijnmaker van Dunstone. We hadden een fijn gesprek. Ik heb heerlijke wijnen geproefd en ik heb genoten van de persoonlijke rondleiding.”

Dit boetiek wijnhuis ligt in Wellington aan de voet van de Bainskloofpas. Naast het wijnhuis is er ook een countryhuis, een gezellig bistro en een luxe zelf-service cottage. De omgeving is omringd door quava bomen, alleen al door de geur krijg je dorst en honger.

Muziek, eten, drinken en het stampen van druiven

Wellington staat bekend om zijn goede rode wijnen. Daarnaast is het ook een van de grootste producenten van gedroogd fruit. In maart vindt het jaarlijkse ‘Wine Harvest Festival’ plaats. Deze dag bestaat uit het proeven van wijnen, muziek, lekker eten én het stampen van de druiven! Geweldig om een keer mee te maken.

De oorsprong

Dunstone is in 2006 opgericht door de Abbi en Lee Wallis en Robert Frith, de vader van Abi. Het wijnhuis is vernoemd naar een stad in Londen waar ze vandaan komen. Het logo bestaat uit een afbeelding van een Weimaraner, een Duitse rashond. Naast een passie voor wijnen, deelt de familie ook een passie voor dit hondenras.

Alles met de hand

Ze maken de wijnen hier met veel liefde en dat proef je. Ze doen alles met de hand. Ze maken gebruik van een kleine handpers. In totaal produceert Dunstone ongeveer 18.500 flessen per jaar. Ze maken Shiraz, Merlot, Sauvignon Blanc en Shiraz Rose. De Sauvignon Blanc druiven komen van een klein gebied gelegen in Tradauw. Dit ligt 1 kilometer boven zeeniveau. Pasgeleden hebben ze ook Grenache en Mourvedre druiven gepland. Veelbelovend dus.

De Shiraz ‘Stones in the Sun’ is een Fairtrade wijn. Op www.dunstone.co.za vind je meer over dit wijnhuis.

0