Deux Frères

“Opnieuw een warm onthaal door Retief en Rene du Toit. Helaas lag Stephan du Toit ziek op bed, maar had alles tot in de puntjes voorbereid. Rene en Retief vertellen mij het verhaal achter Deux Frères. Wat een heerlijke wijnen. Ik mag zelfs 2 wijnen proeven die nog niet eens gebotteld zijn. Na het proeven praten we nog gezellig door met een hapje. Wat een leuke ontmoeting en heerlijke wijnen! Het fijne van dit wijnhuis is dat je de mogelijkheid krijgt om in een intieme en persoonlijke setting de wijnen te proeven. Ik was meteen verkocht.”

De droom van twee broers, ofwel ‘Deux Frères’ startte in 2008. Toen besloten Retief en Stephan du Toit om een boetiek wijnhuis op Le Present te beginnen. Dit ligt in het wijngebied Stellenbosch. Ze zijn gespecialiseerd in rode wijnen, maar de Mouvedre Rose is echt een hit.

Wijnranken

De broers hebben 1 hectare met Carbernet Sauvignon. Daarnaast hebben ze nog een hectare waar ze Mouvedre, Shiraz en Petit Verdot geplant hebben. Op verschillende bodemsoorten. In totaal hebben ze bijna 10.000 wijnranken op 2 hectare grond. De wijnranken staan dus dicht op elkaar. Hun wortels moeten daarom diep in de aarde gaan voor hun voeding. Het resultaat is fruit met rijke en unieke smaken. Stephan koestert de wijnranken letterlijk.

Filosofie

Volgens de filosofie van Deux Frères vindt de kwaliteit van de wijn zijn oorsprong vindt in de unieke bodemsoorten ‘terroirs’, de selectie van de wijnranken en continue persoonlijke aandacht.

De persoonlijke aandacht proef je absoluut terug in de wijnen.

Op www.dfwines.co.za vind je meer informatie over dit wijnhuis.

0