Catherine Marshall

Wat een inspirerende vrouw. Hele bijzondere wijnen geproefd. Ik voel me vereerd, dat ik haar wijnen mag vertegenwoordigen. Catherine heeft een enorme passie voor Pinot Noir, haar passie proef je duidelijk terug in al haar wijnen.  Onder het genot van een heerlijke lunch vertelt ze de reden achter haar passie, het bijzondere verhaal van haar ‘silent retreat’ in Tibet.

Omdat de wijnen zo bijzonder waren en Catherine erg fijn gezelschap was, ben ik totaal de tijd vergeten en moest ik de volgende afspraak annuleren.

Catherine Marshall Wines produceert premium wijnen. Het wijnhuis ligt in Stellenbosch maar de druiven zijn afkomstig uit het koele klimaat district de Elgin Vallei. Een regio waar van oudsher appels groeien.

Alles met de hand

Wat begon als een feestelijk wijnstamp festival met een handvol vrienden op een schiereiland in 1996, werd in 1997 door Catherine een van de eerste echte micro-wijngaarden, genaamd “Barefoot Wine Company” in de West-Kaap opgericht, met Pinot Noir als de belangrijkste focus. Toen de wijnen werden geëxporteerd naar wijnconsumenten over de hele wereld, werd de naam veranderd in Catherine Marshall wijnen. In 2007 werd de beslissing genomen om de druiven uit het koele klimaat Elgin te halen.

Catharine is verantwoordelijk voor de selectie van de wijngaarden, het produceren van de wijnen, de marketing en de verkoop. Greg Mitchell zorgt voor alles achter de schermen. Jonathan is de zoon van Catherine. Hij helpt in de kelder tijdens de oogst.

Ze doen hier alles met de hand. De druiven worden in koele klimaatomstandigheden geteeld, dit zorgt ervoor dat de wijnstokken intense, heldere, zuivere en frisse wijnen produceert.

De wijnen

Het assortiment van de Catherine Marshall wijnen bestaat uit Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Franc en een versterkte dessert rode wijn. Het Amatra label bestaat uit: Chenin Blanc en Merlot.

Catherine Marshall Wijnen is de eerste gelijknamige reeks in Zuid-Afrika vrijgegeven door een vrouwelijke wijnmaker.

Op http://cmwines.co.za vind je meer informatie over dit wijnhuis.

0