Avontuur

“Tijdens het bezoek maak ik meteen kennis met de hele familie, die allemaal een rol vervullen binnen het wijnhuis en de paardenfokkerij. Jan van Rooyen de wijnmaker verteld tijdens het proeven het verhaal achter de overheerlijke wijnen. Tijdens het proeven wist ik meteen dat ik deze hoge kwaliteit wijnen in mijn assortiment wilde hebben. Het was het eerste wijnhuis waar ik tijdens mijn bezoek een zwaardere op houtgerijpte Chardonnay mocht proeven. Aangezien ik hier zelf een groot fan van ben, moest ik deze natuurlijk ook in mijn eigen assortiment hebben.”

Ofwel ‘Het thuis van mooie wijn en snelle paarden’.
Voordat ze op deze mooie plek wijn maakten, waren de paarden er al.

Het wijnhuis ligt tegen de Helderberg tussen Stellenbosch en Somerset West, een ontzettend mooie omgeving. Het wijnhuis maakt al meer dan 140 jaar wijn. Het heeft een groot aantal prijzen gewonnen. Sinds 1984 is de familie Taberer eigenaar van Avontuur Estate.

Avontuur Estate heeft vier witte druiven gepland namelijk Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc en Viognier. En zeven rode Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Pinotage, Ruby Cabernet en Shiraz. Binnenkort komt daar Petit Verdot bij.

De paarden

De gerenommeerde paardenfokkerij ligt tussen de wijnranken. Ook wat de volbloedpaarden betreft gaat kwaliteit boven kwantiteit.

Op www.avontuurestate.co.za/home/ vind je meer informatie over dit wijnhuis. Daar staat ook een radio-interview met wijnmaker Jan van Rooyen.

0