Quando

“Een eind rijden vanuit Kaapstad dus vroeg op, maar zeker de moeite waard. Onder het genot van een kop koffie vertelt Fanus Bruwer het verhaal achter Quando. Daarna de heerlijke wijnen geproefd en in de jeep een rondleiding gehad door de wijngaard.”

De wijngaarden en het wijnhuis liggen tussen Robertson en Bonnievale 150 km ten oosten van Kaapstad in de schilderachtige Robertson Valley ook wel ‘de vallei van de wijnen en rozen’ genoemd. Onderweg passeer ik prachtige wijngaarden omringd door rode rozenstruiken. Zeker de moeite waard om te bezoeken. De vallei wordt omringd door de Langeberg en de Riviersonderend Bergen waar de Breede rivier doorheen stroomt.

Medaillewinnaar

Quando is een familiebedrijf van de broers Fanus en Martin Bruwer. Zij zijn de 6e generatie van de familie Bruére die zich vanuit Frankrijk in Zuid-Afrika vestigde rond 1750. Alle wijnen hebben een award gekregen bij de Michaelangelo International Wine Competition in 2015 en de Mourvedre Rose kreeg zelfs een gouden medaille in 2016.

Fanus is de wijnmaker en de marketeer. Martin zorgt voor de wijngaard en zijn vrouw doet de administratie.

De naam

Vrienden van de broers vroegen jarenlang wanneer ze hun eigen wijn gingen maken. Toen ze dat in 2001 eindelijk deden, hebben ze de wijn, Wanneer ofwel Quando, genoemd. Naar dat bekende lied van Engelbert Humperdinck.

“We only focus on four wines every vintage, therefore, we have the time and patience to nuture our vines and wines to create something special and unique.” – Fanus & Martin Bruwer

0